Cruquius

Alles bij de hand

Landgoed Wickevoort ligt bij het idyllische dijkdorp Cruquius, ten zuiden van Amsterdam. Op fietsafstand van Heemstede, Haarlem en Hoofddorp. Ook Schiphol en Amsterdam zijn echter snel te bereiken.

Natuur

Wickevoort grenst aan recreatiegebied De Groene Weelde en de Haarlemmermeersche Golfclub. Het is van oudsher een agrarisch gebied met veel groen. Paarden draven rond op de manege bij de Cruquiushoeve en op de kinderboerderij kun je naar hartenlust geitjes aaien en kippen voeren. ’t Is heerlijk wandelen tussen de volgroeide bomen (het oudste bos in Haarlemmermeer!) of ga picknicken in het park. Hou je van het boerenleven? Bezoek dan Hoeve Wickevoort Hier koop je ook lekkere biologische en duurzame producten.

Cultuur, winkelen en uit eten

Je kunt het Cruquius Museum bezoeken en alles leren over de drooglegging van Haarlemmermeer. Of naar de markt in het oude centrum van grachtenstad Haarlem. In Hoofddorp, Haarlem en Heemstede heb je bovendien leuke winkels en restaurants.

Voorzieningen

In de directe omgeving van Wickevoort zijn diverse winkelcentra, scholen en kinderopvangmogelijkheden. Ook Sportplaza Groenendaal (fitness en zwemmen) en ziekenhuis het Spaarne Gasthuis bevinden zich in de buurt. Er is al openbaar vervoer en dat zal met de komst van het nieuwe woongebied nog worden uitgebreid. Treinstations liggen op fietsafstand.

Landgoed Wickevoort Cruquius

Landgoed Wickevoort Cruquius

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Cruquiushoeve

De Cruquiushoeve is een indrukwekkende zorglocatie van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) op Landgoed Wickevoort. De zorglocatie heeft verschillende paviljoens, recreatievoorzieningen en woningen waar patiënten wonen, werken en recreëren. Een deel van de voorzieningen van SEIN zijn straks toegankelijk voor alle bewoners van het landgoed.

Zelf Landgoed Wickevoort ontdekken?

Download de wandel- en hotspotkaart van Wickevoort, ga op avontuur en ontdek zelf hoe mooi Wickevoort is!

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer