Duurzaam wonen volgens AM

Het buitenleven begint op Landgoed Wickevoort

In Wickevoort is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Dit van oudsher agrarische gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. De in totaal 56 hectaren bieden een scala aan mogelijkheden. Wandelen, fietsen, paardrijden, picknicken: heerlijk ontspannen én wonen, het kan hier allemaal.

Energieneutraal

Energie neutraal betekent dat de woningen een energieprestatie (EPC) van 0 hebben. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouw gebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Met de zonnepanelen wek je je eigen stroom op, wat lagere energielasten oplevert, én je kan bij een aantal banken tot € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen. Daarbij is een energie neutrale woning in Wickevoort gasloos en op een duurzame warmtebron aangesloten. Met een energie neutrale woning in Wickevoort draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.


Nul op de Meter

Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Alle energie die nodig is voor de gebouw gebonden installaties zoals verwarming, ventilatie en verlichting wordt door de woning zelf opgewekt met zonnepanelen. De woningen wekken daarbovenop zelfs genoeg energie om te voorzien in het huishoudelijk verbruik. De CO2 uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kan je bij een aantal banken tot € 25.000 extra hypotheekruimte krijgen. Een Nul op de meter woning in Wickevoort is gasloos en wordt op een duurzame warmtebron aangesloten én je hebt 10 jaar Nul op de meter garantie. Met een Nul op de meter woning draag je bij aan een beter klimaat en een beter milieu én heb je lage energielasten!


Groen en energieneutraal

Wickevoort is groen en duurzaam. Oude bomen blijven behouden en er komt volop nieuwe aanplant. Zo blijft het lommerrijke, historische karakter van het gebied behouden. In Wickevoort komen zo min mogelijk muren en schuttingen. Tuinafscheidingen zijn natuurlijk. Zo ervaar je optimaal dat je op het groene landgoed woont. Huizen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. We kiezen voor verantwoorde bouwmaterialen en zoveel mogelijk Nul op de meter woningen. Alle woningen worden opgeleverd zonder gas en met zonnecelpanelen. Zo zijn bewoners zelfvoorzienend in energie.

Duurzaam gaat verder dan energie

Duurzaamheid gaat verder dan energie. Er zijn meerdere duurzame voordelen op verschillende niveaus. Denkt u daarbij aan gezondheid en comfort of toekomstwaarde. We hebben alle voordelen per niveau voor u op een rij gezet.

Gezondheid en comfort

De combinatie van duurzame materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Delen van voorzieningen

Bij groen en duurzaam past ook het delen van voorzieningen en het stimuleren van elektrisch rijden. In Wickevoort staan daarom straks, speciaal voor de bewoners van Wickevoort, overal elektrische deelauto’s en andere elektrische vervoermiddelen. Ook komen er mogelijkheden voor het gezamenlijk gebruik van Wickevoorts gereedschap en staan er op een aantal plekken in Wickevoort pakketten ophaal en wegbreng punten, de zogenaamde “Bring me boxen”. En je kan wellicht straks bij SEIN bijvoorbeeld een ruimte huren, yoga lessen volgen of gebruik maken van een tandarts of fysiotherapeut.

Het samen delen en beheren van dit bijzondere landgoed

Geniet niet alleen van de prachtige voorzieningen zoals Hoeve Wickevoort, de kinderboerderij, de manege, kinderopvang met BSO, kleinschalige horeca, een buurtwinkeltje én mooie wandel- en fietsroutes. Maar deel samen met de andere bewoners Wickevoort voorzieningen zoals elektrische deelauto’s en Wickevoorts gereedschap. Haal je pakketten op uit de gezamenlijke Wickevoortse Pickup Boxen of maak een afspraak bij de tandarts in de Cruquiushoeve op Wickevoort. Bovendien beheer je met de andere bewoners van Wickevoort een aantal voorzieningen zoals het groen in de wijk en bepaal je gezamenlijk welke faciliteiten Wickevoort nog meer krijgt.

Via de Wickevoorter app heb je bijvoorbeeld contact met de andere bewoners, organiseer je een buurtbarbecue, wordt je door de boer op de hoogte gehouden van de komende moestuinoogsten, fruitplukdagen of wanneer er nieuwe geitjes zijn geboren, reserveer je een deelauto of de Wickevoorter aanhangwagen, maak je een afspraak met de fysiotherapeut, reserveer je een ruimte voor yogalessen in de Cruquiushoeve of geef je aan de Wickervoorter bewonersvereniging door dat er bomen op het landgoed gesnoeid moeten worden.

Alle bewoners van Wickevoort zijn verplicht lid van deze Wickevoorter vereniging en betalen hiervoor een bijdrage.

De boer als buurman

Hou je van tuinieren? Wil je zelf groente of fruit oogsten uit de Wickevoortse moestuin of wil je samen met andere bewoners het groen in de buurt onderhouden? Dat kan straks allemaal op Wickevoort én natuurlijk mag je een handje helpen op Hoeve Wickevoort. Deze biologische stadsboerderij is verbonden met het hele gebied. Je bent echt een buur van de boer. Dit betekent af en toe een Hollandse mestlucht en wellicht hoor je vanuit je huis wel kippen, geiten of paarden.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Landgoed Wickevoort Cruquius

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer