Duurzaam Wickevoort

Groen en zelfvoorzienend

Wickevoort is groen en duurzaam. Oude bomen blijven behouden en er komt volop nieuwe aanplant. Huizen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. We kiezen voor verantwoorde bouwmaterialen en de woningen worden opgeleverd zonder gas, met zonnecellen. Zo zijn bewoners zelfvoorzienend in energie.

Natuurlijk en energieneutraal

In Wickevoort komen zo min mogelijk muren en schuttingen. Tuinafscheidingen zijn natuurlijk. Zo ervaar je optimaal dat je op het groene landgoed woont. Wickevoort krijgt duurzame energiebronnen, we streven naar gasloos en energieneutraal wonen. Zoals bijvoorbeeld Nul op de Meter woningen Verder is de stadsboerderij biologisch. Op Wickevoort woon en leef je met respect voor de natuurlijke omgeving.

Duurzame mobiliteit

Daar passen ook voorzieningen bij om het gebruik van elektrisch rijden te stimuleren en vervoersmiddelen met elkaar te delen. We bekijken op dit moment de mogelijkheden voor Wickevoort. Als er minder parkeerplekken nodig zijn, is er nog meer ruimte voor groenvoorzieningen. Dit soort afwegingen maken we samen met toekomstige bewoners.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Team Landgoed Wickevoort


030 6097222
landgoed.wickevoort@am.nl

Team Landgoed Wickevoort
Ligging van het project