← terug naar woonvelden

Wonen in Iconen

Een landgoed kent hoekstenen. Muren, poorten en gebouwen die de ingangen en grenzen aangeven. Op Wickevoort zijn dat Hoeve Wickevoort, de Orangerie, de Boomtoren, de Poortgebouwen en het Hoofdgebouw. Deze gebouwen hebben elk een bijzondere identiteit. Samen markeren ze de buitenzijden van het landgoed. Daarom worden zij iconen genoemd.

Heb je altijd al monumentaal of iconisch willen wonen? Dan is dit je kans. In de verschillende iconen komen markante appartementen en rijwoningen. De gebouwen zijn beeldbepalend voor de uitstraling van het gebied en onderdeel van de visie van het landgoed.

Orangerie (koopwoningen)

Dit prachtige transparante gebouw krijgt drie tot vier verdiepingen en deels een glazen gevel. Afhankelijk van de aangegeven belangstelling komen hier eengezinswoningen, appartementen of beiden. De woningen hebben lichte serres en tuinen of balkons of met grote plantenbakken. Geniet van het weidse en vrije uitzicht. Je parkeert uit het zicht van de openbare ruimte.

Boomtoren (koopwoningen)

Dit is wel een heel bijzonder icoon. De Boomtoren is een heel mooi architectonisch ontwerp met een groen karakter. Het landschap houdt niet op beneden, maar loopt door op de verdiepingen van dit appartementengebouw. Groene beplanting sieren de balkons en de buitenruimten. Hier heb je straks een fijne natuurlijke woonplek.

Poortgebouwen (koop en huur)

De Poortgebouwen zijn drie markante herkenningspunten op Landgoed Wickevoort. Bij het zien van de Poortgebouwen voel je je direct thuis, ze bieden de toegang naar een bijzonder gebied. Afhankelijk van de aangegeven belangstelling komen hier eengezinswoningen, appartementen of beiden. Een Poortgebouw is per woonveld een samenstelling van woningen die op elkaar zijn afgestemd in bouw en architectuur.

Voor de situering van de koop- en huurwoningen in de woonvelden Poortgebouwen, zie de overzichtskaart woonvelden.

Het Poortgebouw worden waar de koopappartementen van Fase 1 in komen, ligt aan het begin van het landgoed en is een statig gebouw met woningen die ruim en licht zijn en een prachtig uitzicht hebben over het landschap en de weelderige binnentuin. Parkeren gebeurt uit het zicht, onder het gebouw.

Onderstaand enkele sfeerbeelden van het Poortgebouw met de koopappartementen van Fase 1.

Hoofdgebouw (huurwoningen)

Het Hoofdgebouw is als de Herenboerderij waar vroeger de familie Van Wickevoort Crommelin woonde, statig en monumentaal. De huurappartementen zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Team Landgoed Wickevoort


030 6097222
landgoed.wickevoort@am.nl

Team Landgoed Wickevoort
Ligging van het project