Wonen in Iconen

Een landgoed kent hoekstenen. Muren, poorten en gebouwen die de ingangen en grenzen aangeven. Op Wickevoort zijn dat Hoeve Wickevoort, de Orangerie, de Boomtoren, de Poortgebouwen en het Hoofdgebouw. Deze gebouwen hebben elk een bijzondere identiteit. Samen markeren ze de buitenzijden van het landgoed. Daarom worden zij iconen genoemd.

Heb je altijd al monumentaal of iconisch willen wonen? Dan is dit je kans. In de verschillende iconen komen markante appartementen en rijwoningen. De gebouwen zijn beeldbepalend voor de uitstraling van het gebied en onderdeel van de visie van het landgoed.

Orangerie (koopwoningen)

Dit prachtige transparante gebouw krijgt drie tot vier verdiepingen en deels een glazen gevel. Afhankelijk van de aangegeven belangstelling komen hier eengezinswoningen, appartementen of beiden. De woningen hebben lichte serres en tuinen of balkons of met grote plantenbakken. Geniet van het weidse en vrije uitzicht. Je parkeert uit het zicht van de openbare ruimte.

Boomtoren (koopwoningen)

Dit is wel een heel bijzonder icoon. De Boomtoren is een heel mooi architectonisch ontwerp met een groen karakter. Het landschap houdt niet op beneden, maar loopt door op de verdiepingen van dit appartementengebouw. Groene beplanting sieren de balkons en de buitenruimten. Hier heb je straks een fijne natuurlijke woonplek.

Poortgebouwen (koop en huur)

De Poortgebouwen zijn drie markante herkenningspunten op Landgoed Wickevoort. Bij het zien van de Poortgebouwen voel je je direct thuis, ze bieden de toegang naar een bijzonder gebied. Afhankelijk van de aangegeven belangstelling komen hier eengezinswoningen, appartementen of beiden. Een Poortgebouw is per woonveld een samenstelling van woningen die op elkaar zijn afgestemd in bouw en architectuur. De woningen worden door muurtjes en poorten met elkaar verbonden en vormen op die manier een geheel. Parkeren gebeurt uit het zicht van de openbare ruimte. De woningen worden ruim en licht, met prachtig uitzicht over het landschap.

Hoofdgebouw (huurwoningen)

Het Hoofdgebouw is als de Herenboerderij waar vroeger de familie Van Wickevoort Crommelin woonde, statig en monumentaal. De huurappartementen zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien.

(Zie de overzichtskaart woonvelden voor de situering van de koop- en huurwoningen in de woonvelden Poortgebouwen.)

Landgoed Wickevoort Cruquius

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer