Het buitenleven begint op Wickevoort

In Wickevoort is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Dit van oudsher agrarische gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. De in totaal 56 hectaren bieden een scala aan mogelijkheden. Wandelen, fietsen, paardrijden, picknicken: heerlijk ontspannen én wonen, het kan hier allemaal.

Groene geschiedenis

Wickevoort strekt zich uit aan de oostzijde van het dijkdorp Cruquius, vlakbij het Cruquiusgemaal, grenzend aan recreatiegebied De Groene Weelde en de golfbaan. Het landgoed dankt zijn naam aan de Heemsteedse familie Van Wickevoort Crommelin, bewoners van de Cruquiusboerderij in de negentiende eeuw.

Landgoed Wickevoort Cruquius
Het buitenleven begint op Wickevoort, wonen in een heerlijke vrije omgeving

De boer als buurman

Het bestaande, groen van Wickevoort zorgt voor een fijne, beschutte ligging. Oude bomen krijgen een plekje in de bebouwing en het lommerrijke, historische karakter van het gebied blijft behouden. Hou je van tuinieren? Begin je eigen moestuin of ga samen met andere bewoners het groen in de buurt onderhouden. Natuurlijk mag je een handje helpen op Hoeve Wickevoort. Deze biologische stadsboerderij is verbonden met het hele gebied. Je bent echt een buur van de boer. Dit betekent af en toe een Hollandse mestlucht en wellicht hoor je vanuit je huis wel kippen of paarden.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer