Introductie mobiliteitsconcept op Landgoed Wickevoort in Haarlemmermeer

Geplaatst op 11-06-2019

De gebiedsontwikkeling van Landgoed Wickevoort is in volle gang. Op het terrein van Stichting Epileptische Instelling Nederland (SEIN) wordt de komende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in de Metropool Regio Amsterdam. In het kader van deze duurzame opgave hebben gebiedsontwikkelaar AM en Athlon Nederland een intentieovereenkomst gesloten voor het aanbieden van een mobiliteitsconcept met deelauto’s.

Mobiliteitsconcept

Dankzij het duurzame mobiliteitsconcept Car2Use van Athlon Nederland kunnen bewoners gezamenlijk gebruik maken van een deelauto. Door mobiliteit te integreren in gebiedsontwikkeling worden leefomgevingen duurzamer, efficiënter en leefbaarder. Door het faciliteren van een deelauto draagt AM samen met Athlon bij aan een beter klimaat en een waardevolle dienst voor de bewoners. Bewoners kunnen auto’s gemakkelijk online reserveren en afmelden en ontvangen direct inzicht in het aantal ritten, beschikbaarheid en de CO2-uitstoot.

Niet alleen mobiliteit, maar meer gedeelde voorzieningen

Er komen niet alleen voorzieningen op het gebied van mobiliteit; bewoners kunnen straks ook fietsen en auto’s met elkaar delen en er komt een pakjeshub bij de toegang van de wijk, zodat besteldiensten niet of beperkt de wijk in gaan. Er wordt een beheerder aangesteld met het oog op het bouwen van een bewoners community. Dit wordt versterkt met een online bewonersplatform. Tevens wordt de beheerder het aanspreekpunt voor het organiseren van gezamenlijke activiteiten binnen de wijk.

Het landgoed, liggend  aan de rand van de Haarlemmermeer tegen Heemstede aan,  gaat plaats bieden aan zowel zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van Stichting Epilepsie Nederland (SEIN) als aan een compleet nieuw woongebied inclusief voorzieningen voor Hoeve Wickevoort met moderne stadslandbouw en groene recreatie.

AM draagt de zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied met de ontwikkeling van een gemixte wijk met circa 420 koopwoningen voor particulieren. Eigen Haard neemt kavels af van AM voor de ontwikkeling en realisatie van 226 huurwoningen in de sociale sector. Belegger Bouwinvest neemt honderd woningen in de vrije sector huur af.

Bijzondere dynamiek

De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen zullen elkaar versterken. Door ook de zorglocatie van SEIN te laten integreren in de toekomstige woonwijk, ontstaat er een bijzondere dynamiek. De stadsboerderij is al volop in bedrijf en verzorgt biologische akkerbouw en ook een kleinschalige veestapel. Te zijner tijd komt er een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen en een eenvoudige horecavoorziening met biologische gerechten.

  • Introductie mobiliteitsconcept op Landgoed Wickevoort in Haarlemmermeer

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer