Midwinterwandeling Landgoed Wickevoort

Geplaatst op 20-12-2019

Stand van zaken Orangerie
De voorbereiding voor de start verkoop van de appartementen in Orangerie is in volle gang. De ontwikkeling van nieuwe voorzieningen, die onderdeel worden van deze woonomgeving, de daarbij behorende infrastructuur en de afstemming met betrokken stakeholders, vraagt in de voorbereiding en uitwerking echter meer tijd. Dit heeft helaas gevolgen voor het moment dat Orangerie in verkoop kan gaan.

Prognose start verkoop Orangerie
Op basis van de huidige planning is de verwachting dat in de eerste helft van 2020 de start verkoop van de appartementen plaats zal vinden. Echter met nadruk op het feit dat dit een verwachting is. Zodra er hier meer duidelijkheid over is, zullen wij je verder informeren. Dit geldt ook voor de prognose van de start bouw. Deze is mede afhankelijk van het moment waarop er gestart wordt met de verkoop.

Vogelvlucht Hagen
Ben je nieuwsgierig hoe Orangerie er uit gaat zien? Ga dan naar onze nieuwe vogelvlucht impressie. Hier vind je mooie 360 graden beelden van de diverse woonvelden en de omgeving en kan je de exterieur en interieur impressies bekijken.

Midwinterwandeling Landgoed Wickevoort
De Wickevoorter Stadsboeren, Ada en Martin, nodigen je graag uit voor een wandeling over het (bouw)terrein van Landgoed Wickevoort. Neem een kijkje bij de groenten, de varkens, de kippen en de geiten van Wickevoort. Ada en Martin vertellen over hun bedrijf en beantwoorden al je vragen over de boerderij.

Datum: Zaterdag 21 december 2019
Locatie: Cruquiusdijk 95; Cruquius
Prijs: € 5,- voor volwassenen en gratis voor kinderen
Tijd: 10:30 uur koffie/thee, 11.00 uur wandelen, aansluitend gezamenlijk stamppot boerenkool eten.


Koop hier je ticket.
Je wordt aangeraden om stevige, warme schoenen of laarzen aan te trekken.

Beheervereniging Landgoed Wickevoort
Gelijktijdig met de ontwikkeling van de woningen, wordt er druk gewerkt aan de nieuwe voorzieningen op het landgoed, zoals bijvoorbeeld de elektrische Wickevoort auto’s, de pick-up boxen bij de toegangen van het landgoed, het eigen Wickevoorter gereedschap en de Wickevoorter community app. Naast het beheren van deze voorzieningen, heeft de beheervereniging het doel om bij te dragen aan een duurzame omgeving en het bevorderen van een eigen Wickevoorter community. Ook zal de beheervereniging zich inzetten voor het behoud van de uitstraling en het eigen karakter van Wickevoort. Dit onder meer door het handhaven van de, in de akte van levering opgenomen, bijzondere bepalingen.

Er is reeds een administratief beheerder aangesteld voor het landgoed; Park concepts. Park concepts ondersteunt niet alleen de vereniging bij het beheer van het landgoed en de aanwezige voorzieningen, maar voert bijvoorbeeld nu al gesprekken met SEIN over de mogelijkheid tot het delen van diverse SEIN voorzieningen, zoals fysiotherapie, tandarts e.d.

Verharding tuinen en buitenruimten
In Nederland is gemiddeld meer dan de helft van de voor- of achtertuinen geheel betegeld of bebouwd! Het riool raakt daardoor niet alleen overbelast, maar planten en dieren zien hierdoor ook hun leefgebied slinken. Een kloppend ecosysteem is één van de kernwaarden van Wickevoort, daar hoort het bevorderen van een groene omgeving bij. Een groene tuin is hier een onderdeel van. In de zomer houdt verharding namelijk de warmte vast. Bomen en planten in de tuin werken juist verkoelend. Daarbij is de verwachting dat het veranderende klimaat voor meer piekbuien zal zorgen. In tuinen vol verharding kan het regenwater niet in de bodem worden opgenomen. Dit kan zorgen voor wateroverlast. Om dit te voorkomen en bij te dragen aan een groene woonomgeving is in de koopakte van de woningen in Wickevoort opgenomen dat een beperkt oppervlak van een perceel of buitenruimte verhard mag worden.

Informatie en nieuwjaarswensen
Heb je wellicht vragen of heb je behoefte aan een informatief gesprek, dan kan je altijd terecht in ons infocentrum of contact opnemen met één van de makelaars. Kijk hier voor de contactgegevens.

Uiteraard wil het hele Team Wickevoort jou alvast hele fijne feestdagen en een bijzonder goed & gezond 2020 wensen, waarin we je graag begroeten op Landgoed Wickevoort.

  • Midwinterwandeling Landgoed Wickevoort

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer