Terugblik Wickevoort Informatie Markt

Geplaatst op 06-04-2018

Wickevoort Informatie Markt

10 maart 2018 was een drukke dag voor Landgoed Wickevoort. Op deze dag werd namelijk de Wickevoort Informatie Markt gehouden. Op de Markt kreeg je informatie over en werd je meegenomen in de ontwikkelingen van Wickevoort. De belangstelling was enorm. Om de gezellige en informele sfeer van de Informatie Markt te ervaren, kun je hier een leuke sfeerimpressie van de dag zien.

Wat was er te beleven!

De architecten waren op de Markt aanwezig met mooie presentaties van de eerste uitwerkingen van de woonvelden en de woningen in Fase 1. Eigen Haard gaf uitgebreide informatie over de uitwerking en toewijzing van de sociale huurwoningen in Fase 1. Er waren stands met informatie over Hoeve Wickevoort, Gasloos wonen & Nul op de Meter woningen, Next Mobility en SEIN. Ook lieten diverse bedrijven en clubs uit de omgeving, met hun informatie, de veelzijdigheid van de omgeving van Wickevoort zien.

Bij de stand van AM kon je een preview, een zogenaamde ‘vooruitblik’, van Fase 1 ophalen. In deze preview sfeerbeelden en schetsen van de woonvelden en woningen in Fase 1 en interviews met de op de Markt aanwezige architecten, waarin zij vertellen over hun visie over Wickevoort. De Wickevoort Informatie Markt was nog geen Start Verkoop. Je kon je op de Markt nog niet inschrijven voor een woning.

Nieuwsgierig naar de preview van de koopwoningen in Fase 1 of de op de Informatie Markt gegeven presentaties!

  • Wil je de preview van Fase 1 van Wickevoort zien? Deze kun je hier digitaal bekijken.
  • Ben je nieuwsgierig naar de presentaties van de architecten over de woningen en appartementen in de woonvelden? Bekijk deze dan op de woonvelden Water, Hagen, Boomgaard, Poortgebouw en Orangerie via film, impressie of presentatie.
  • Vind je duurzaamheid belangrijk? Klik hier voor de presentaties over Gasloos wonen & Nul op de Meter en Next Mobility.

Je kunt uiteraard ook naar het Wickevoort Informatiecentrum komen. Elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een medewerker van JRS makelaars aanwezig voor informatie, maar je kunt hier ook de preview brochure ophalen (zolang de voorraad strekt) en de presentaties van de architecten bekijken.

Planning

De totale ontwikkeling, verkoop en bouw van Wickevoort duurt ongeveer 5 jaar. Dit gebeurt in ca. drie fasen. In Fase 1 liggen de woonvelden Water, Hagen en Boomgaard, Orangerie, Poortgebouw 1 (koopwoningen), Erven en Poortgebouw 2 (huurwoningen).

De architecten gaan met de input en wensen, die gegeven zijn via de enquêtes, meedenksessies, persoonlijke mails, telefoongesprekken en gesprekken tijdens de Wickevoort Informatie Markt, aan de slag om de woningen van Fase 1 verder uit te werken. In de komende Nieuwsbrieven zullen wij je hierover meer vertellen.

Prognose Start verkoop Fase 1 ‘najaar 2018’

Om de gegeven input zo goed mogelijk te kunnen verwerken, is de prognose Start Verkoop van de woningen in Fase 1 aangepast naar ‘najaar 2018’, de bouw van de eerste woningen naar begin 2019 en de oplevering van de eerste woningen naar begin 2020.

De bouw van de woningen kan natuurlijk pas starten als alle vergunningen rond zijn. Op 22 maart 2018 is het bestemmingsplan voor Wickevoort door de gemeenteraad van Haarlemmermeer vastgesteld. Tegen deze vaststelling kan door belanghebbenden nog beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

Bij de Start Verkoop willen wij je graag duidelijkheid kunnen geven over de Start Bouw. Onduidelijkheid over de onherroepelijkheid  van een vergunning kan daarom mogelijk de datum van Start Verkoop wijzigen. Indien de planning wijzigt, zullen wij je hierover informeren via onze Nieuwsbrieven en de website van Wickevoort.

Procedure Start Verkoop

Voorinschrijving

Voorafgaande aan de Start Verkoop is er een Voorinschrijving. Bij de Voorinschrijving laten wij je verder uitgewerkte beelden en plattegronden van de woningen zien en informeren wij je over de bijbehorende indicatieve richtprijzen per woningtype. Je krijgt dan ook de gelegenheid om aan te geven voor welke woonveld en welk type woning(en) in Fase 1 je interesse hebt.

Start Verkoop

Bij de Start Verkoop zullen er uitgebreide digitale brochures van de definitieve woningen en mogelijke individuele woonopties beschikbaar zijn en per bouwnummer de exacte V.O.N. prijzen.

Na het sluiten van de digitale inschrijvingsperiode, worden de woningen toegewezen. Wanneer er een woning  aan je is toegewezen, word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek en, indien je de woning wilt kopen, voor een tekenafspraak. Je tekent onder voorbehoud financiering.

Indicatieve richtprijzen Fase 1

Tijdens de Wickevoort informatie Markt zijn er indicatieve vanaf richtprijzen voor de verschillende woningtypen in Fase 1 gegeven. Deze indicatieve richtprijzen gelden niet specifiek voor een woonveld. Dit betekent dat sommige woonvelden hogere indicatieve vanaf richtprijzen hebben.

De gegeven indicatieve richtprijzen zijn slechts bedoeld als richting. Wij zijn nog volop bezig met het ontwerpen en aanpassen van de woningen. Onder andere wijzigingen en aanpassingen van de woningen, wijziging in de planning van bijvoorbeeld de datum start verkoop, wijzigingen in de marktontwikkelingen, kunnen zorgen voor aanpassingen van deze richtprijzen. Er kunnen aan deze richtprijzen dan ook geen rechten worden ontleend.

Indicatieve Vanaf VON richtprijzen Fase 1: appartement vanaf circa € 300.000,-
Indicatieve Vanaf VON richtprijzen Fase 1: rijwoning vanaf circa € 400.000,-
Indicatieve Vanaf VON richtprijzen Fase 1: 2-kapper vanaf circa € 500.000,-
Indicatieve Vanaf VON richtprijzen Fase 1: vrijstaande woning vanaf circa € 700.000,-

Bijstart verkoop zijn pas de juiste V.O.N. prijzen per bouwnummer van de dan te verkopen woningen bekend.

  • Terugblik Wickevoort Informatie Markt

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer