• Blog
  • 30 november 2023
  • Geplaatst door TeamWickevoort

Boerenkoolwandeling stadsboeren 16 december

Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de Wickevoorter Stadsboeren een rondwandeling door de woonwijk Wickevoort. Tijdens de wandeling loop je langs de verschillende percelen die de stadsboeren beheren. Je kunt horen wat er nu gebeurt en wat er in de toekomst op de verschillende percelen gaat gebeuren.

Na afloop genieten we op de tuin van een heerlijke stamppot boerenkool (voor de liefhebbers met worst). Alle ingrediënten van deze stamppot komen van eigen boerderij.

De wandeling start om 14.30 uur. Er zijn twee varianten:

1. Je kunt meelopen met Ada en dan vertelt zij onderweg alles wat je wilt weten over de tuin, de dieren, de bloemen, het fruit en alle plannen. Ook voeren we onderweg de varkens en de kippen. Bij terugkomst op de tuin (verwachtte tijd 16.30 uur) eten we stamppot boerenkool. Deze variant kost: €8,-. Bij deze variant kunnen slechts 20 mensen deelnemen, dus wees er snel bij!

2. Je loopt in je eigen tempo met een routekaart langs de verschillende percelen en luistert op verschillende plaatsen naar een uitleg van Ada via een audio-tour (telefoon met qr-scanner is dan noodzakelijk). Bij terugkomst op de tuin (tijd afhankelijk van je eigen tempo, maar er is stamppot vanaf 16.00 uur) eten we stamppot boerenkool. Tijdens het eten van de stamppot kun je natuurlijk nog vragen stellen aan Ada. Deze variant kost: €5,-.

Voor beide varianten is aanmelden noodzakelijk omdat we dan kunnen bepalen hoeveel boerenkool, aardappels en worst er nodig is. Stuur een mail naar info@dewickevoorterstadsboeren.nl om je aan te melden. Vermeld in de mail met hoeveel personen je komt, welke variant je kiest en of je wel of geen varkensrookworst wilt bij je stamppot.

Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt op de boerderij? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt 1x per maand. De laatste versie (van afgelopen dinsdag) is terug te vinden op onze website (link in bio)

#boerenkool #aardappel #rookworst #stamppot #wandeling #ontdekhaarlemmermeer #Wickevoort #stadsboeren #audiotour #nieuwsbrief #stadslandbouw #gemeenschapslandbouw

Deel
Gekopieerd!