Veelgestelde vragen

1. Wanneer kan ik een woning kopen?

De verkoop van de woningen in Hagen is gestart. De appartementen in Orangerie zijn in presale. De verwachting is dat de Orangerie in de 1e helft van 2020 in verkoop gaat. De verkoop van de appartementen in het Zuidelijk Poortgebouw zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 plaats vinden. Dit geldt ook voor de woningen in Boomgaard en Water. Naar verwachting zal de verkoop van de eerste woningen van fase 2 in 2021 plaats vinden.

2. Wat gaan de woningen kosten

Ga voor de VON prijzen van de woningen en appartementen in de eerste, in verkoop zijnde, woonvelden van Wickevoort naar woningaanbod Hagen en Orangerie.

3. Uit wat voor woningen kan ik kiezen?

In Wickevoort komen vrije kavels, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en appartementen.

4. Komen er ook huurwoningen?

In Wickevoort komen er op diverse plekken huurwoningen. Dit zijn eengezinswoningen en appartementen. De situering van deze woningen is op de overzichtskaart aangegeven.

5. Waar en wanneer kan ik mij aanmelden voor een huurwoning?

Er komen zowel sociale huurwoningen als vrije sector huurwoningen. De sociale huurwoningen worden door Eigen Haard verhuurd. De vrije sector huurwoningen door Bouwinvest. Voor de sociale huurwoningen dien je ingeschreven te staan bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Op dit moment is het nog niet mogelijk je in te schrijven voor een huurwoning in Wickevoort.

6. Hebben toekomstige bewoners invloed op hoe Wickevoort eruit komt te zien?

Wij willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, meedenksessies, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo kan je samen met andere toekomstige bewoners invloed uitoefenen op het type woningen en de woonomgeving in Wickevoort.

Bekijk ook de resultaten van de eerste en de tweede enquête.

7. Wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Wickevoort komt gefaseerd tot stand. Tijdens de eerste fase wordt de noorzijde van het woongebied gerealiseerd. In dit gebied komen de woonvelden Erven, Boomgaard, Water, Hagen en de Iconen Orangerie en Zuidelijk Poortgebouw. De bouw start naar verwachting medio 2020. De eerste woningen van fase 1 worden naar verwachting medio 2021 opgeleverd.

8. Hoe kom ik aan meer informatie over Wickevoort?

Je kunt het informatiecentrum in Wickevoort bezoeken. Kijk hier voor de openingstijden en de ligging. Schrijf je daarnaast in als belangstellende en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Wickevoort via de nieuwsbrief.

9. Wanneer kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De sociale huurwoningen op Wickevoort hebben een huur tot € 710, 68 (prijspeil 2017). U komt in aanmerking voor een van deze woningen als u een jaarinkomen heeft tot € 36.165 (prijspeil 2017).

10. Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De sociale huurwoningen op Wickevoort worden verhuurd via WoningNet. Als je voor een sociale huurwoning op Wickevoort in aanmerking wilt komen, dien je ingeschreven te staan bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Voor meer informatie zie: https://www.woningnetregioamsterdam.nl/

11. Wanneer kan ik mij inschrijven voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De huidige prognose van de oplevering van de eerste huurwoningen in fase 1 is medio 2021. Kort voor de oplevering zal er een advertentie geplaats worden op WoningNet voor de sociale huurwoningen. De mogelijkheid tot het kunnen huren van de vrije sector huurwoningen wordt gecommuniceerd door Bouwinvest. Uiteraard zal dit ook via nieuwsbrieven en de website van Wickevoort worden gecommuniceerd.

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer