Veelgestelde vragen

1. Wanneer kan ik een woning kopen?

De huidige prognose van de start van de verkoop van de eerste woningen in Fase 1 is medio 2019. Voor de meest recente planning, houdt de stand van zaken en de nieuwsbrieven in de gaten.

2. Wat gaan de woningen kosten

Tijdens de Wickevoort informatie Markt op 10 maart 2018 zijn er indicatieve vanaf richtprijzen voor de verschillende woningtypen in Fase 1 gegeven met als uitgangspunt Start verkoop rond de bouwvakantie 2018. Uitgangspunt hierbij was dat deze indicatieve richtprijzen niet specifiek voor elk woonveld gelden en dat sommige woonvelden hogere indicatieve vanaf richtprijzen hebben.

Welke VON prijzen zijn er destijds gegeven?

  • Indicatieve vanaf VON richtprijzen Fase 1: appartement vanaf circa € 300.000,-
  • Indicatieve vanaf VON richtprijzen Fase 1: rijwoning vanaf circa € 400.000,-
  • Indicatieve vanaf VON richtprijzen Fase 1: 2-kapper vanaf circa € 500.000,-
  • Indicatieve vanaf VON richtprijzen Fase 1: vrijstaande woning vanaf circa € 700.000,-

De tijdens de Informatie Markt gegeven indicatieve richtprijzen waren slechts bedoeld als richting. Er kunnen aan deze gegeven richtprijzen dan ook geen rechten worden ontleend. Wij hebben daarbij aangegeven dat, onder andere door bijvoorbeeld wijzigingen en aanpassingen van de woningen, wijziging in de planning van bijvoorbeeld de datum start verkoop, wijzigingen in de marktontwikkelingen, kunnen zorgen voor aanpassingen van deze richtprijzen. Het feit dat de planning, ook ten aanzien van de start verkoop, is gewijzigd en het feit dat wij nog volop bezig met het ontwerpen en aanpassen van de woningen, heeft uiteraard invloed op de richtprijzen.

Bij start verkoop zijn pas de juiste V.O.N. prijzen per bouwnummer van de dan te verkopen woningen bekend. Bij de pre-sale van een woonveld zullen de nieuwe indicatieve richtprijzen worden gecommuniceerd.

3. Uit wat voor woningen kan ik kiezen?

In Wickevoort komen vrije kavels, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en appartementen.

4. Komen er ook huurwoningen?

In Wickevoort komen er op diverse plekken huurwoningen. Dit zijn eengezinswoningen en appartementen. De situering van deze woningen is op de overzichtskaart aangegeven.

5. Waar en wanneer kan ik mij aanmelden voor een huurwoning?

Er komen zowel sociale huurwoningen als vrije sector huurwoningen. De sociale huurwoningen worden door Eigen Haard verhuurd. De vrije sector huurwoningen door Bouwinvest. Voor de sociale huurwoningen dien je ingeschreven te staan bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Op dit moment is het nog niet mogelijk je in te schrijven voor een huurwoning in Wickevoort.

6. Hebben toekomstige bewoners invloed op hoe Wickevoort eruit komt te zien?

Wij willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, meedenksessies, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo kan je samen met andere toekomstige bewoners invloed uitoefenen op het type woningen en de woonomgeving in Wickevoort.

Bekijk ook de resultaten van de eerste en de tweede enquête.

7. Wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Wickevoort komt gefaseerd tot stand. Tijdens de eerste fase wordt de noordzijde van het woongebied gerealiseerd. In dit gebied komen de woonvelden Erven, Boomgaard, Water, Hagen en de iconen Orangerie en Poortgebouwen. De bouw start naar verwachting begin 2020. De eerste woningen van Fase 1 worden dan opgeleverd in begin 2021.

8. Hoe kom ik aan meer informatie over Wickevoort?

Je kunt het informatiecentrum in Wickevoort bezoeken. Kijk hier voor de openingstijden en de ligging. Schrijf je daarnaast in als belangstellende en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Wickevoort via de nieuwsbrief.

9. Wanneer kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De sociale huurwoningen op Wickevoort hebben een huur tot € 710, 68 (prijspeil 2017). U komt in aanmerking voor een van deze woningen als u een jaarinkomen heeft tot € 36.165 (prijspeil 2017).

10. Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De sociale huurwoningen op Wickevoort worden verhuurd via WoningNet. Als je voor een sociale huurwoning op Wickevoort in aanmerking wilt komen, dien je ingeschreven te staan bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Voor meer informatie zie: https://www.woningnetregioamsterdam.nl/

11. Wanneer kan ik mij inschrijven voor een sociale huurwoning op Wickevoort?

De huidige prognose van de oplevering van de 1e fase huurwoningen is medio 2019. Kort voor de oplevering zal er een advertentie geplaatst worden op WoningNet. Houd de website van Wickevoort in de gaten voor de actuele planning!

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot