Ligging en voorzieningen

Plan je route naar de locatie van het project Landgoed Wickevoort door een vertrekpunt in te voeren bij A.
Klik vervolgens op routebeschrijving.

Van:
Naar:Landgoed Wickevoort, Cruquius

Alles bij de hand

Landgoed Wickevoort ligt bij het idyllische dijkdorp Cruquius, ten zuiden van Amsterdam. Op fietsafstand van Heemstede, Haarlem en Hoofddorp. Ook Schiphol en Amsterdam zijn echter snel te bereiken.

Natuur

Wickevoort grenst aan recreatiegebied De Groene Weelde en de golfbaan. Het is van oudsher een agrarisch gebied met veel groen. Paarden draven rond op de manege bij de Cruquiushoeve en op de kinderboerderij kun je naar hartenlust geitjes aaien en kippen voeren. ’t Is heerlijk wandelen tussen de volgroeide bomen (het oudste bos in Haarlemmermeer!) of ga picknicken in het park. Hou je van het boerenleven? Bezoek dan Hoeve Wickevoort. Hier koop je ook lekkere biologische producten.

Cultuur, winkelen en uit eten

Je kunt het Cruquius Museum bezoeken en alles leren over de drooglegging van Haarlemmermeer. Of naar de markt in het oude centrum van grachtenstad Haarlem. In Hoofddorp, Haarlem en Heemstede heb je bovendien leuke winkels en restaurants.

Voorzieningen

In de directe omgeving van Wickevoort zijn verschillende scholen en een kinderopvang. Ook Sportplaza Groenendaal (fitness en zwemmen) en ziekenhuis het Spaarne Gasthuis bevinden zich in de buurt. Er is al openbaar vervoer en dat zal met de komst van het nieuwe woongebied nog worden uitgebreid. Treinstations liggen op fietsafstand.

Cruquiushoeve

De Cruquiushoeve is een indrukwekkende zorglocatie van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland). Op het terrein zijn verschillende paviljoens, recreatievoorzieningen en woningen waar patiënten wonen, werken en recreëren. De Cruquiushoeve opent letterlijk en figuurlijk haar deuren voor de nieuwe bewoners van de Wickevoort. De voorzieningen van de zorglocatie - waaronder een manege, een zwembad, een sporthal, en een kinderboerderij - zijn straks ook toegankelijk voor de bewoners van het gebied.

Zelf Landgoed Wickevoort ontdekken?

Download de wandel- en hotspotkaart van Wickevoort en ga op avontuur. Tijdens je ontdekkingstocht, kun je het informatiecentrum bezoeken. Dit is geopend op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Team Landgoed Wickevoort


030 6097222
landgoed.wickevoort@am.nl

Team Landgoed Wickevoort