Woonvelden

Wonen op een landgoed

Het lijkt een droom. Maar het is straks realiteit. Vanaf 2019 groeit het historische Landgoed Wickevoort uit tot een prachtig nieuw woongebied. AM ontwikkelt er aantrekkelijke koop- en huurwoningen, omgeven door volwassen groen en veel ruimte. De bouw van de woningen in Hagen en Erven is al in volle gang. Orangerie is nu in pre-sale. Schrijf je in!

Een buitenkans

Wickevoort krijgt een gevarieerd en op de natuurlijke omgeving afgestemd beeld. Er komen zowel koopwoningen als huurwoningen, waarbij je bij de koopwoningen een grote keus hebt uit rijwoningen, twee-onder-een kappers, vrijstaande woningen en appartementen. En er is een mogelijkheid tot zelfbouw. Zo ontstaat er een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen. Het woningaanbod en de situering van de woonvelden en de verschillende type koop- en huurwoningen kun je bekijken via de interactieve kaart.

Landgoed Wickevoort Cruquius
Gebiedskaart
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
In verkoop
X
Poortgebouwen

Poortgebouwen (huur)

De Poortgebouwen zijn markante herkenningspunten op Landgoed Wickevoort. In de koopappartementen van Het Poortgebouw voel je je direct thuis. Vanuit jouw woning heb je uitzicht over het bijzondere landgoed en de weidse omgeving.

Poortgebouwen

Poortgebouwen (koop)

De Poortgebouwen zijn markante herkenningspunten op Landgoed Wickevoort. Bij het zien van de Poortgebouwen voel je je direct thuis, ze bieden de toegang naar een bijzonder gebied.

Boomtoren

Boomtoren (koop)

Dit is wel een heel bijzonder icoon. De Boomtoren is een heel mooi architectonisch ontwerp met een groen karakter.

Erven

Wonen op een erf in een huurwoning

Ervaar de gezellige sfeer van een brink. De huurwoningen op de Erven, liggen namelijk rondom een centrale binnenplaats.

Water

Water (koop)

Wil jij graag een huis direct aan het water met een eigen steiger? In Wickevoort kan het. Geniet hier van een wijntje in de zon, ga vissen of neem een frisse duik.

Erven

Wonen in het bos op een vrije kavel (koop)

Aan de rand van één van de Erven komen vrije kavels. Deze vrije kavels liggen in de bosgordel.

Orangerie

Orangerie (Pre-sale gestart)

De appartementen in de Orangerie zijn zeer ruim en licht. De grote glazen gevels en de zeer grote buitenruimtes zorgen ervoor dat er een maximale relatie is met buiten.

Boomgaard

Boomgaard (koop)

Wat een prachtige plek is de Boomgaard. Hier staan ruime villa's en halfvrijstaande villa's tussen vruchtdragende bomen en omgeven door bloemrijk grasland. Je woont letterlijk midden in de natuur.

Hagen

Hagen (Nu in verkoop)

Hagen kent een speelse opzet. Met verspringingen en groene en onverwachte doorkijkjes. Er komen half vrijstaand landhuizen of herenhuizen in kleine rijen.

Bos

Bos (koop)

Leven tussen de bomen. Dat kan in het Bos. In dit woonveld blijven oude bomen behouden. Ook komen er een flink aantal bomen bij. Vanuit elke woning heb je breed zicht op het boomlandschap.

Hoofdgebouw

Hoofdgebouw (huur)

Het Hoofdgebouw is als de Herenboerderij waar vroeger de familie Van Wickevoort Crommelin woonde, statig en monumentaal.

Laan

Laan (koop)

Er komt een bijzondere rij woningen met verandas aan de monumentale Lindelaan. Hier kijk je uit op bloemrijk grasland en een mooie bomenrij.

Tuinen

Tuinen (koop)

Hou je van groen en vind je de tuin bijna belangrijker dan je woning? In de Tuinen kun je je hart ophalen. Dit woongebied is afgestemd op de bijzondere agrarische omgeving met boerderijen, houten schuren, groentetuinen en ruimte voor vee.

Hagen

Hagen fase 2

Hagen kent een speelse opzet. Met verspringingen en groene en onverwachte doorkijkjes. Er komen half vrijstaand landhuizen of herenhuizen in kleine rijen. Hagen fase 1 is nu in verkoop.

Gebiedskaart Landgoed Wickevoort; Klik op een pointer om de informatie en het woningaanbod te bekijken.

Zelf Landgoed Wickevoort ontdekken?

Download de wandel- en hotspotkaart van Wickevoort, ga op avontuur en ontdek zelf hoe mooi Wickevoort is!

Kies je eigen woonveld

Heb je altijd al gedroomd van een woning aan de bosrand, aan een erf of aan water? In Wickevoort kan het. Er komen verschillende woonvelden, elk met een eigen identiteit. Samen tonen deze deelgebieden de veelzijdigheid van Wickevoort en de verbondenheid met de natuur. Klik op de woonvelden in de interactieve kaart en bekijk in welk woonveld jij zou willen wonen!

Wonen in Iconen

Een landgoed kent hoekstenen. Muren, poorten en gebouwen die de ingangen en grenzen aangeven. Op Wickevoort zijn dat de Orangerie, de Boomtoren, de Poortgebouwen en het Hoofdgebouw. Deze gebouwen hebben elk een bijzondere identiteit. Samen markeren ze bijzondere punten in het landgoed. Daarom worden zij iconen genoemd. In de verschillende iconen komen markante appartementen en rijwoningen. De gebouwen zijn beeldbepalend voor de uitstraling van het gebied en onderdeel van de visie van het landgoed.

Wonen, werken, recreëren, spelen, ontdekken… het kan allemaal op Landgoed Wickevoort.

Landschapsarchitect Michael van Gessel en AM Concepts hebben een visie ontwikkeld waarbij de nieuwe woningen, de bestaande voorzieningen en het landschap elkaar versterken. Deze visie is door VenhoevenCS en Landlab uitgewerkt tot een inspirerend woongebied. Wickevoort kan daardoor met recht een buitengewoon landgoed worden genoemd.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Landgoed Wickevoort”

Contactpersonen Landgoed Wickevoort

Gert-Jan Pappot

Gert-Jan Pappot

JRS Makelaars Haarlem
Makelaar

JRS Makelaars Haarlem

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer
Makelaar

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer